womm cosmetics
-
Tuesday, October 11, 2022
-

Yüz serumu hangi cilt tiplerine uygun?

Serumlar cilt bakım sürecinin, geliştirilmiş yoğun içerikleri sayesinde en etkili ve en hızlı sonuç vadeden ürünleridir. Bakım rutininizde yüz için serum kullanarak pek çok cilt problemine çözüm üretebilirsiniz. Saymakla bitmeyecek serum faydaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için “Yüz Serumu Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Böylece çok daha bilinçli bir cilt bakım rutini oluşturabilirsiniz.

Image

Serumlar cilt bakım sürecinin, geliştirilmiş yoğun içerikleri sayesinde en etkili ve en hızlı sonuç vadeden ürünleridir. Bakım rutininizde yüz için serum kullanarak pek çok cilt problemine çözüm üretebilirsiniz.

Saymakla bitmeyecek serum faydaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Yüz Serumu Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Böylece çok daha bilinçli bir cilt bakım rutini oluşturabilirsiniz.

Unutmayın ki en iyi cilt serumu, cildinizin ihtiyaçlarına en uygun olan cilt serumudur. Bu nedenle yüz serumu tavsiye ederken ve herhangi bir tavsiye alırken kişiye özel cilt faktörleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Hatalı yüz serum kullanımı, cildinizde herhangi bir yarar sağlamayacağı gibi, daha farklı sorunlara da yol açabilir. Bu yüzden, serumlar ve özellikleri pek çok açıdan farklılık gösterir. Yapmanız gereken en önemli şey “Nasıl bir cilt tipine sahibim?” ve “Cildim tam olarak neye ihtiyaç duyuyor?” sorularına doğru yanıtı vermektir.

Kimler yüz serumu kullanmalı?

Serum çeşitleri ve özellikleri oldukça farklılık gösterir. Örneğin cilt serumu önerileri olarak cildinizin ihtiyaçlarını baz alırsak şunları söyleyebiliriz:

Cildinizin yaşlılık belirtilerini en aza indirmek istiyorsanız yüz sıkılaştırıcı serum ve cilt sarkması için serum kullanabilirsiniz. Yine cilt sıkılaştırıcı serum ile çevresel nedenlerden kaynaklanan cilt deformasyonlarının da önüne geçebilirsiniz. Gözenek sıkılaştırıcı serum, çok daha canlı ve sağlıklı bir cilt görünümüne ulaşmanızda etkili rol oynar.

Cildinizin dış etkenler karşısında zarar görmemesi için antioksidan serum kullanabilirsiniz. Bu aşamada yöneltilebilecek ”Antioksidan serum nedir?” sorusuna yanıt verecek olursak: Makyaj ürünlerindeki kimyasal içerikler, UV ışınları ve kirlilik gibi diğer çevresel faktörler cildiniz için zararlı olabilecek serbest radikalleri de beraberinde getirir. Antioksidan serum, serbest radikallerin cildinizde neden olduğu hücre hasarını korumaya ve durdurmaya yardımcı olan bir serum çeşididir. Dolayısıyla en iyi cilt onarıcı serumlar için antioksidan içeren serumları örnek verebiliriz.

Yaşlanmaya bağlı kırışıklıklar, ince çizgiler ve lekeler için, anti aging serum yani yaşlanma karşıtı serum kullanabilirsiniz.

Tüm bunların yanında hemen her serum, nemlendirici serum etkisi de taşır. Böylece cildiniz, ihtiyacı olan çözümlere serum yardımıyla ulaşırken bir yandan da nem ihtiyacı karşılanır.

Cilt Tiplerine Göre Serum Kullanımı

Cilt serumu önerileri olarak cilt tipinizi temel alırsak 7 farklı cilt tipine değinebiliriz. Böylece en iyi yüz serumu kullanımı için cildinize uygun bir serum edinmenin önemine dair farkındalığınız da artabilir.

OLGUN CİLT İÇİN SERUM

Kozmetik ve bakım sektöründe olgun cilt, 40 yaş ve üzerindeki kişilerin cildi için yapılan bir tanımlamadır. Olgun bir ciltte ilerleyen yaşla birlikte kırışıklıklar, göz, boyun ve dudak çevresinde ince çizgiler, renk eşitsizlikleri ve lekeler gözlemlenir.

Olgun cilt için en iyi serum çeşidi, yaşlanma karşıtı serumlar ve leke karşıtı serumlar olacaktır. Formülünde kolajen, hyaluronik asit, retinol, C vitamini, yosun özleri, B3 vitamini, peptidler ve yeşil çay gibi içerikler bulunan serumlar, olgun ciltler için uygundur. Böylece elastikiyet kaybı yaşayan cilt, bu içeriklerin kazandıracağı ekstra nem ile matlıktan kurtulur. Hücreleri yenilenerek ve onarılarak aydınlık bir görünüme ulaşan, sıkılaşan cilt çok daha genç bir görünüme ulaşır.

HASSAS CİLT İÇİN SERUM

Eğer çabuk kızaran ve hızlı reaksiyon göstererek kolay tahriş olan bir cilde sahipseniz, hassas bir cildiniz olduğunu söyleyebiliriz. Hassas cilt için serum kullanırken, içeriğinde cildi yatıştırıcı bileşenler bulunmasına dikkat etmeniz en doğrusu olacaktır.

Hassas cilt için serum seçerken içeriğinde papatya, yosun özü ve aloe vera gibi doğal antioksidan bileşenler barındıran ürünler tercih edebilirsiniz. Böylece kızarıklık ve kuruluk gibi hassas cildin öne çıkan sorunlarıyla başa çıkabilirsiniz.

LEKELİ CİLT İÇİN SERUM

Cilt lekelerinden muzdaripseniz, lekeli cilt için serum kullanımının etkisini görebilirsiniz. Özellikle güneş, lekelere ve cilt tonunda eşitsizliklere yol açabiliyor. Bunun önüne geçmek ve var olan leke görünümünü azaltmak için serumlara şans tanımanızı öneriyoruz.

Cildinizi aydınlatarak renk eşitleyecek bir serum için formülünde onarıcı antioksidanlar, C vitamini, meyan kökü ve glikolik asit bulunan cilt bakım serumlarını tercih edebilirsiniz. Lekeli cilt için serum kullanımını düzenli bir şekilde yaptığınız takdirde, renk eşitsizliklerini giderebilirsiniz.

NORMAL CİLT İÇİN SERUM

Eğer normal bir cilt tipine sahipseniz, cildinizin dengeli olduğu söylenebilir. Cildiniz ne çok yağlı ne de çok kurudur. Genel olarak nem ve sebum açısından dengeli ciltler, normal cilt olarak adlandırılır. Haliyle bu cilt tipine uygulanacak bakım da diğer cilt tiplerine kıyasla daha kolaydır.

Normal cilde bakım uygularken amaç, dengeyi korumanızı sağlayacak ürünlere yönelmek olmalıdır. Cildiniz ekstra bir tedaviye ihtiyaç duymadığı için vitaminler, mineraller, amino asitler ve antioksidanlar açısından zengin olan ve glikolik asit içeren serumlar kullanmanız yeterlidir.

KURU CİLT İÇİN SERUM

Bakım rutini konusunda özen gerektiren cilt tiplerinin başında kuru ciltler gelir. Kuru cilt için serum kullanımı oldukça önemlidir. Çünkü kuru, pul pul dökülen cilt dokusuna, nem serumu hızlı bir şekilde etki eder.

Kuru cilt serum olarak nemlendirici serum etkisi gösteren formüller tercih edilmelidir. Kuru ciltler için nemlendirici serum; niasinamid, glikolik asit, hyaluronik asit, E ve C vitaminleri içerebilir. Kuru ciltler için serum önerileri olarak formülünde bu bileşenleri barındıran serumları kullanmanız etkili olacaktır. Böylece soyulan ve nem eksikliğinden ötürü çatlayan mat bir cilt dokusuna çözüm bulabilirsiniz.

Kuru ciltlerin makyaj öncesi serum olarak bakım rutinlerine serumları eklemeleri, makyaj ürünlerinin ciltlerini daha da kurutup matlaştırmaması açısından da oldukça faydalıdır.

KARMA CİLT İÇİN SERUM

Karma cilt tipinde bölgesel yağlanmalar dikkat çeker. Özellikle T bölgesi denilen alın, burun ve çene kısmının yağlı, diğer bölgelerin kuru/normal yağ dengesine sahip olduğu karma cilt için serum kullanımında dikkat edilmesi gereken şey dengeli bir bakım uygulamak olmalıdır.

Karma cilt serum içeriğinde; B5 vitamini, cadı fındığı yağı, seramidler ve hyaluronik asit bulunmasına dikkat edebilirsiniz. Böylece cildiniz dengeli bir şekilde bariyer oluşturarak nemi koruyacaktır.

YAĞLI CİLT İÇİN SERUM

Yağlı ciltler, aşırı sebum üretimi nedeniyle akne sorunlarıyla karşı karşıya kalabilen ciltlerdir. Bu nedenle yağlı ciltler için serum seçerken akne eğilimli ciltler için üretilmiş serumları tercih edebilirsiniz.

Yağlı cilt için serum formülünde; glikolik ve salisilik asitler, benzoil peroksit, iltihap azaltıcı etkili C vitamini, retinol ve çinkonun yanı sıra kuşburnu yağı, çay ağacı yağı, salatalık ve yeşil çay gibi bitkisel özler de bulunabilir. Bu içeriklere sahip bir serumu güzellik rutininize ekleyip düzenli bir şekilde uyguladığınız takdirde, cildinizdeki parlak, yağlı katmanın dengelendiğini ve akne problemlerinin ortadan kalktığını fark edebilirsiniz.