womm cosmetics
-
Tuesday, October 11, 2022
-

Selülitlerden Kurtulmanın 10 Yöntemi

Selülit; yoğun olarak bacakların üst ve arka kısımlarında, kalçalarda, popoda, kollarda ve karın bölgesinde meydana gelen, portakal kabuğu dokusuna benzetilen bölgesel bir cilt deformasyonudur. Selülitlere daha çok kadın vücudunda rastlanmaktadır; çünkü kadın bedeninde erkek vücudundan daha fazla yağ bulunur. Erkeklerin vücut yapısı daha fazla kas içerir. Bu nedenle selülite dair, daha çok kadınların çözüm aradığı bir cilt olayı olduğu söylenebilir.

Image

Selülit; yoğun olarak bacakların üst ve arka kısımlarında, kalçalarda, popoda, kollarda ve karın bölgesinde meydana gelen, portakal kabuğu dokusuna benzetilen bölgesel bir cilt deformasyonudur. Selülitlere daha çok kadın vücudunda rastlanmaktadır; çünkü kadın bedeninde erkek vücudundan daha fazla yağ bulunur. Erkeklerin vücut yapısı daha fazla kas içerir. Bu nedenle selülite dair, daha çok kadınların çözüm aradığı bir cilt olayı olduğu söylenebilir.

“Selülit nasıl gider” sorusuna vereceğimiz yanıtlardan önce, vücudunuzu selülitlerin yanı sıra diğer cilt problemlerinden de arındırmak istiyorsanız, etkili cilt bakım önerilerini derlediğimiz “Parlak ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Yapılması Gerekenler” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Her daim ciltte bulundukları bilinse de, selülitler için en sık çözüm arayışına girilen dönem bahar ayları oluyor. Yaz ve tatil hazırlıklarının başladığı bahar aylarında, kadınlar bu portakal kabuğu görünümünü azaltmak için neler yapabileceklerini araştırıyorlar. Bu aşamada, selülitlerin bir cilt hastalığı ya da cilt bozukluğu olmadığını bilmek ve özgüveninizi etkilememesine dikkat etmek faydalı olacaktır. Unutmayın ki vücudunuz her haliyle, olduğu şekilde mükemmel. Selülitlerden kurtulmak için motivasyonunuz, bir başkasının onları gördüğünde ne düşüneceğinden endişelenmek değil; kendi vücudunuzu sevme ve daha sağlıklı bir bedene sahip olma yolunda bir adım atma amacı olmalıdır.

Siz de “selülit için ne yapılmalı” sorusuna yanıt arıyorsanız, selülitlerden kurtulmanın yolları olarak gösterebileceğimiz 10 öneriyi hayatınıza katabilirsiniz.

1.      Egzersiz yapın.

“Bacaklardaki selülit nasıl geçer” sorusuna öncelikli yanıt elbette egzersiz yapmak olacaktır. Egzersiz yapmak, yağ yakımına yardımcı olur. Selülit için en etkili yöntem bacaklardaki selülit için de, kolda selülit için de hareket etmektir. Bisiklet sürmek, pilates yapmak, dans etmek, yüzmek gibi aktiviteler bedeninizi çalıştırmanızı sağlar. Bunlar için vakit ayıramıyorsanız bile, günde en az yarım saat tempolu yürüyüş ya da koşu yapabilirsiniz. Özellikle açık havada tempolu yürümek yalnızca bedeninize değil, ruhunuza da iyi gelecek. Üstelik tek ihtiyacınız modunuzu yükseltecek bir playlist ve kulaklık!

Günlük rutininizde uğradığınız kısa mesafeli market, kuaför ve fırın gibi yerlere yürüyerek gidin. Ayrıca merdiven çıkmak da, selülitlerle savaşmada etkili bir yöntem. Bir süre asansörle vedalaşın ve merdivenleri kullanın. “Bacaklarda selülit nasıl giderilir” diye çözüm arıyorsanız, selülitlerden kurtulmak için merdivenlerin ve yürüyüşün önemini göz ardı etmeyin.

2.  Kaslarınızı güçlendirin.

Bacaklardaki selülit nasıl gider? Elbette güçlenen kaslar ile! Düzenli hareketi hayatınıza kattıktan sonra, bir sonraki adımda kas oranınızı artırmak ve var olan kasları daha da güçlü kılmak yer alıyor. Salon sporları ve aletli egzersizler ile, vücudunuzdaki kas gücünü artırmak selülit görünümünün azalmasında fazlasıyla etkili olacaktır.

3.  Beslenmenize dikkat edin.

Selülitlerden kurtulma yolunda önemli olan bir diğer detay ise beslenme düzenidir. Vücudunuz ve sağlığınız için hiçbir kazanç sağlamayan çoğu yiyeceğin çok lezzetli olduğunu biliyoruz. Ancak bu yiyecekler içerdikleri aşırı yağ ve şeker nedeniyle, aşırı tüketildiklerinde yalnızca sağlığınızı değil, cildinizi de yıpratıyorlar. Bu nedenle bir selülit kurtulma adımı olarak tam tahılları, meyve ve sebzeleri beslenmenize katmaya özen gösterin. Selülite eğilimli bölgelerde yağlanmaya neden olan işlenmiş gıdalar yerine lif açısından zengin besinler tüketin.

Şeker, kafein ve tuzu diyetinizden tamamen çıkarmaya çalışın. Bırakamıyorsanız bile olabildiğince azaltın. Protein ağırlıklı beslenin; çünkü proteinler ciltteki kolajen üretimini uyararak güçlendirir. Kolajen açısından zengin olan bir cilt de selülit gibi durumlara geçit vermez. Beslenmenizi bu şekilde düzenlediğiniz takdirde, yaptığınız spor aktivitelerinden de ekstra verim alacağınızı unutmayın.

4.  Bol su için.

Vücudunuza dair hemen her duruma çözüm olan su, “selülit nasıl yok edilir” sorusuna yanıt olarak da karşımıza çıkıyor. Günde 2 litre su tüketmek, her açıdan bedeninize ve sağlığınıza fayda sağlar. Cildinizdeki toksinlerden arınmak ve nem sağlamak için su içmeye özen gösterin. Su içmeyi daha keyifli bir hale getirmek için, içerisine ferahlatıcı meyve dilimleri katabilirsiniz.

5.      Masaj yapın.

Selülitli bölgelere masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz. Duşta ya da duş sonrasında bu alanlara vakit ayırarak masaj yapın. Dilerseniz profesyonel bir masaj desteği de alabilirsiniz. Masaj sayesinde selülit görünümünü belli oranda azaltabilirsiniz. Selülit karşıtı kremleri masaj eşliğinde uygulayın. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde hayatınıza kattığınız takdirde selülit yok etme konusunda aşama kaydedebilirsiniz.

6.  Selülitli bölgeleri fırçalayın.

Doğal kıllardan yapılmış fırçalar ile cildi fırçalamak selülit görünümünü azaltmakta oldukça etkilidir. “Selülitler nasıl gider” sorusuna yanıt olarak pek çok kişi at kılı fırçalarını önerecektir. Diğer önerilerle birleştirildiğinde bu uygulamadan fayda sağlayabilirsiniz. Özellikle de bacaklardaki selülitlerden kurtulmak için fırçalama yapmak oldukça etkilidir. Fırçalamayı dairesel hareketlerle, aşağıdan yukarıya doğru yapmaya özen gösterin.

7.  Cilt bakım ürünleri kullanın.

Cilt problemleriyle başa çıkmada en yardımcı ürünler cilt bakım kremleridir. Hemen her cilt sorunu için özel olarak üretilen kremler mevcuttur. Selülit söz konusu olduğunda da selülit karşıtı cilt bakım kremleri dikkat çeker. Bitkisel içeriklerdeki selülit karşıtı kremler cildinize nem sağlarken, içeriğinde kafein bulunan ürünler de cildinizi hızla sıkılaştırmanıza yardımcı olabilir. Selülit karşıtı kremleri, cildinize masaj ile yedirmeyi unutmayın. Ayrıca kullanacağınız ürünleri ilk aşamada bir alerji testinden geçirmeniz de faydalı olacaktır.

Selülit için doğal yöntemler arıyorsanız, nem sağlayıcı doğal yağlara başvurabilirsiniz. Daha profesyonel bir destek isterseniz de bitkisel özler ve kafein içeren jel krem formülüyle Womm Selülit Karşıtı Jel Krem’i bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

8.  Bronzlaşın.

Özellikle yaz aylarında tatil öncesi artan “selülitlerden kurtulma telaşı” akıllara şu soruları getiriyor: 1 haftada selülit nasıl gider ve selülit en kısa sürede nasıl geçer? Elbette 1 haftada selülitten kurtulma fikri bir mucizeden ibaret olacaktır. Ancak böyle durumlarda selülit görünümünü azaltmaya yönelmek daha faydalı olabilir.

Selülit açık ten renklerinde kendisini daha da belli eder. Bu nedenle bronz tenlerde selülit görünümü daha az olacaktır. Bunun için gerekli önlemleri de alarak bronzlaşabilirsiniz. Daha kısa vadeli çözümler içinse bronzlaştırıcı mendiller ve spreyler işinizi görebilir.

9.  Lazer tedaviler deneyin.

Teknoloji imkanlarıyla birlikte cilt bakımı konusunda da çözümler yaratacak tedaviler geliştiriliyor. Özellikle lazer ve radyofrekans gibi yöntemler, selülit görünümü için en sık başvurulan tedavi yöntemlerinden. Selülit görünümüyle başa çıkarken, ekstra bir bütçe ayırarak bu tedavi yöntemlerine başvurabilirsiniz. “Selülit nasıl yok olur” diye düşünüyorsanız ve daha profesyonel bir çare arıyorsanız bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Tabi bu tedaviler için güvenilir yerlere ve uzman isimlere başvurduğunuzdan emin olmanız da oldukça önemli.

10.  Sigara ve alkol tüketmeyin.

Sağlığınız ve vücudunuz için zararlı olduğuna şüphe bırakmayan sigara ve alkol tüketimi, selülitler söz konusu olduğunda da baş düşmanlarınız arasında yer alıyor.