womm cosmetics
-
Tuesday, October 11, 2022
-

Yüz Serumu Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

“Serum nedir” sorusunu kısa bir tanım olarak; “güçlü aktif bileşenler kullanılarak formüle edilen cilt bakım ürünleri” şeklinde cevaplandırabiliriz. Serumlar, içerdikleri konsantre bileşenler sayesinde cilde derinlemesine nüfuz ederler. Aktif bileşenler sayesinde cilt serumları, gözle görünür sonuçların en hızlı şekilde alındığı bakım ürünlerinin başında gelir. Ancak elbette düzenli uygulamanın önemini göz ardı etmemek gerekir.

Image

Cildinizin, onun sesine kulak verdiğiniz ve ihtiyaçlarını karşıladığınız takdirde size tüm ışıltısını sunacağından emin olabilirsiniz. Yüz serumları da bu ışıltıyı destekleyen ve diğer bakım ürünlerinin işlevini artıran özelliğiyle dikkat çekiyor.

Sizler için yüz serumlarına dair rehber niteliğinde bir yazı hazırladık. Yüz serumlarına dair bilmeniz gerekenleri gelin hep birlikte başlıklara göre inceleyelim.

Yüz serumu nedir?

 “Serum nedir” sorusunu kısa bir tanım olarak; “güçlü aktif bileşenler kullanılarak formüle edilen cilt bakım ürünleri” şeklinde cevaplandırabiliriz. Serumlar, içerdikleri konsantre bileşenler sayesinde cilde derinlemesine nüfuz ederler. Aktif bileşenler sayesinde cilt serumları, gözle görünür sonuçların en hızlı şekilde alındığı bakım ürünlerinin başında gelir. Ancak elbette düzenli uygulamanın önemini göz ardı etmemek gerekir.

Peki serum ne işe yarar?

Doğru serum uygulaması yaptığınız takdirde; cildinizdeki renk eşitsizliklerini düzeltebilir, mat görünümü yok edebilir, yaşlanmaya bağlı ince çizgilerin önüne geçebilir, leke ve sivilce gibi cilt sorunlarını tedavi edebilirsiniz. Göz serumları ise göz altlarınızdaki koyu halkalarla ve yorgun görünümle savaşır.

Yüz serumları genel anlamda cildinizi nemlendirir, dengeler ve korur. Bunun yanı sıra, belli cilt sorunlarının tedavisi için geliştirilen yüz serumu formülleri de mevcuttur. Lekeler için serumlar, yaşlanma karşıtı serumlar ve göz çevresi serumları buna örnek olarak gösterilebilir.

Yüz serumu, kullandığınız diğer bakım ürünlerini de daha etkili kılma özelliğine sahiptir. Sadece bu özellik bile, cilt serumu kullanımına bir şans vermek için yeterli diyebiliriz.

Cilt tipinize etkili bir şekilde bakım uygulamak istiyor ve serumları güzellik rutininize eklemek istiyorsanız “Yüz serumu hangi cilt tiplerine uygun?” başlıklı yazımızda merak ettiğiniz sorulara yanıt bulabilirsiniz.

Yüz serumlarının en sevilen özelliği ise cildiniz tarafından hızlı bir şekilde emilmeleridir. Herhangi bir yağlı his bırakmadan, etkili bir şekilde cildinize derinlemesine nüfuz eden yüz serumları, sundukları faydalarla bakım rutininizin vazgeçilmez başrolü olmayı hak ediyorlar.

Yüz serumu nasıl kullanılır?

Yüz serumu kullanımından maksimum verim alabilmeniz için, hemen her cilt bakım ürününde olduğu gibi doğru bir şekilde uygulamanız gerekir. “Yüz serumu nasıl kullanılır” sorusunu gelin hep birlikte detaylı bir şekilde cevaplandıralım.

Yüz için serum nasıl kullanılır? İşte adım adım cilt serumu kullanımı:

  • Cilt bakımının ilk aşaması her zaman temizlikten geçer. Her ürün gibi, cilt serumları da temiz bir zemine uygulanmalıdır. Gündüz ya da gece uygulaması fark etmeksizin, güne cildinizi temizleyerek başlamalı ve günü yine cildinizi temizleyerek bitirmelisiniz. Böylece cilt tabakasındaki kirden ve yağdan arınabilirsiniz. Eğer makyajınız varsa öncelikle makyaj temizleyici ürünle cildinizi arındırın. Ardından cilt tipinize ve yaşınıza uygun bir cilt temizleme ürünü ile cildinizi temizleyin.   
  • Suyla durulanabilir cilt temizleme ürününüzü kullandıktan sonra, arınma etkisini artırmak için yüz toniği kullanın. Böylece suyun erişemediği derinleşmiş kirlerden ve tıkanmış gözeneklerden arınarak cildinizi bakıma hazırlayabilirsiniz. 
  • Cilt serumu nasıl kullanılır? Elbette temizlik sonrası ve nemlendirme öncesinde! Cildinizi derinlemesine temizledikten sonraki adımı yüz serumu oluşturuyor. Yüz serumunu az miktarda ve ince bir tabaka halinde yüzünüze uygulayın. Serumun yoğunlaştırılmış bir formüle sahip olduğunu unutmayın. Bu nedenle, az miktarda uygulama yapmanız oldukça önemli. Piyasadaki çoğu serumun damlalıklı şişe yapısında satışa sunulması da, az miktarda kullanım gerekliliğinin altını çizen bir noktadır. 
  • Serumlar genellikle yağ ve losyon gibi sıvı yapıda ürünler olarak tüketiciye ulaşır. Bu da, uygulama esnasında masaj tekniklerinin devreye girmesini kolaylaştırır. Bir- iki damla yüz serumunu yüzünüze eşit olarak uygulayın. Serum damlalarını yanak, alın ve çene bölgelerinize dağıtabilirsiniz. Ardından parmak uçlarınızla nazik hareketler eşliğinde, burun ve göz çevrenizi de dahil edip masaj yaparak serumun cildiniz tarafından emilmesini sağlayın. 
  • Serumları avuç içinize damlatmamanız önerilir. Çünkü bu ürünler çabuk emilir ve ürünün çoğunun avuçlarınızda kalmasını istemezsiniz. Serumu direkt olarak yüzünüze damlatın ve cildinize yedirmek için parmak uçlarınızı kullanın.
  • Serum kullanımının ardından göz çevresi bakım kremi ve nemlendirici krem uygulamasına geçebilirsiniz. Serumun, kullanacağınız tüm bu bakım ürünlerinin etkisini artıracağından emin olabilirsiniz.

Yüz serumunun etkileri ne zaman görünür?

Cilt bakım ürünlerinin etkisi her ciltte farklılık gösterir. Kullanılan diğer destekleyici ürünler, cilt tipiniz, bakım ürünlerinin içeriği ve kullanım sıklığınız bakım ürünlerinden alacağınız verimi ve etkiyi değiştirir.

Özellikle serumlar, belli bir cilt sorununun tedavisi için geliştirilen güçlü formüllere sahip oldukları için etki etme süreleri de değişkenlik gösterir. Örneğin, hyaluronik asit içeren yüz serumlarının nemlendirici etkisini anında görebilirsiniz. Bunun aksine, leke gidermeyi vadeden serumlar için düzenli kullanıma dikkat etmeniz gerekir.

Genel olarak atlamamanız gereken en önemli detay; kesin sonuçları görmeden önce 4- 6 hafta gibi bir süre kadar kullandığınız yüz serumuna şans vermeniz gerektiğidir.

Özetle yüz serumu kullanımı sabır gerektirir diyebiliriz. Doğru sıklıkta ve bakımınızı destekleyici ürünlerle birlikte kullandığınızda yüz serumlarından arzu ettiğiniz faydayı görebilirsiniz.

Yüz serumu ne sıklıkta kullanılmalı?

“Cilt bakımında serum nasıl kullanılır” sorusuna cevap verdik. Bir diğer önemli nokta da yüz serumunu ne sıklıkta kullanacağınız. Sonuçta, ürünleri ancak doğru zamanda kullanırsanız etkisini hissedebilirsiniz, öyle değil mi?

Uzmanlar yüz serumlarını günde iki kez kullanabileceğinizi belirtiyorlar. Özellikle kuru bir cilt tipine sahipseniz, günde iki kez cilt serumu kullanmanın olumlu etkisini gözlemleyebilirsiniz. Ancak, kullanacağınız serumun etkisine göre de uygulama sayısı değişkenlik gösterebilir. Örneğin, yaşlanma karşıtı bir seruma yalnızca gece bakım rutininizde yer vermeniz de yeterli olacaktır.  

Gündüz kullanımında yüz serumları, güneş koruyucu krem ve yoğun içeriğe sahip makyaj ürünleri için etkili bir bariyer işlevi görür. Özellikle C vitamini ve antioksidan etkili E vitamini içeren yüz serumlarını gündüz bakımında kullanabilirsiniz. Doğru gündüz serumu kullanımına dair bilmeniz gerekenlere ise “C Vitamini Serumu Ne İşe Yarar?” ve “E Vitamini Serumu Ne İşe Yarar?” başlıklı yazılarımızdan ulaşabilirsiniz.

Farklı cilt sorunlarına çözüm arıyorsanız iki ayrı serumu, farklı zamanlarda kullanabilirsiniz. Diyelim ki kuru bir cildiniz var ve aynı zamanda göz çevrenizde belirmeye başlayan ince çizgilere de müdahale etmek istiyorsunuz. Bunun için gündüz bakımında nemlendirici etkili serum, gece bakımında ise yaşlanma karşıtı serum kullanmayı deneyebilirsiniz.

Eğer hassas bir cilt yapısına sahipseniz ve bu yüzden yoğun yapıdaki serumların kullanımı konusuna çekingenseniz, ya da gündüz bakımına vakit ayıramıyorsanız yüz serumları için gece bakımını atlamamanız oldukça önemli. Böylece temiz cildinizle gün sonu bakımının tadını çıkararak ertesi güne arınmış ve nemlendirilmiş bir ciltle uyanabilirsiniz. Özellikle gece cilt bakım rutininde kullanılan serumlara dair bilgi sahip olmak istiyorsanız “Gece Serumu Ne İşe Yarar?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.