womm cosmetics
-
Monday, October 10, 2022
-

Parlak ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Yapılması Gerekenler

Parlak ve pürüzsüz bir cilt görünümüne sahip olmayı kim istemez ki? Hem yüzü pürüzsüz yapma hem de vücudunuzda genel olarak cildin pürüzsüz olması için uygulayabileceğiniz bazı adımlar vardır. Sizin için “Yüzün pürüzsüz olması için ne yapılmalı” ve “Pürüzsüz cilt için ne yapmalı” sorularına bu yazıda yanıt veriyoruz.

Image

Parlak ve pürüzsüz bir cilt görünümüne sahip olmayı kim istemez ki? Hem yüzü pürüzsüz yapma hem de vücudunuzda genel olarak cildin pürüzsüz olması için uygulayabileceğiniz bazı adımlar vardır. Sizin için “Yüzün pürüzsüz olması için ne yapılmalı” ve “Pürüzsüz cilt için ne yapmalı” sorularına bu yazıda yanıt veriyoruz.

Pürüzsüz yüz için ne yapmalı?

Pürüzsüz bir yüz için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

  • Pürüzsüz yüz, ancak sivilcelerden ve siyah noktalardan arınmış bir cilt ile mümkün olabilir. Cildinizi düzenli olarak temizlediğiniz takdirde kirlerden ve kirlerin oluşturduğu bu cilt problemlerinden yüzünüzü arındırabilirsiniz.
  • Peeling yapmak da yüzün pürüzsüz olması için bir başka seçenektir. Peeling ürünler, cildinizi ölü derilerden arındırarak çok daha parlak ve pürüzsüz bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlayabilirler.
  • Yüz maskeleri, cilde ışıltı sağlamada oldukça etkilidir. Yoğun nem sağlayan pürüzsüz cilt için maskeler ile parlak bir cilde de sahip olabilirsiniz. Özellikle kağıt maskeler gerçek bir nem deposudur.
  • Pürüzsüz bir cilt için ve parlak bir cilt için, cildi dışarıdan olduğu kadar içeriden de beslemek faydalıdır. Özellikle antioksidan içeren besinleri diyetinize eklediğinizde, cildinizin çok daha parlak ve canlı görüneceğine emin olabilirsiniz. Dolayısıyla  “Cilt nasıl parlak görünür” sorusunun tek yanıtı cilt bakımı değildir; eş zamanlı olarak beslenmenizde de cildinizi destekleyecek alışkanlıklar edinmeniz gerekir.
  • “Pürüzsüz bir yüz için ne yapmalı?” sorusuna verilebilecek bir başka yanıt ise makyaj ürünlerinden doğru bir şekilde cildi arındırmak olacaktır. Makyaj malzemeleri, pek çok kimyasal içeriğe sahip olabilirler. Bunların cildinizde olumsuz etkilere neden olmamaları için cildinizi etkili bir uygulamayla makyajdan arındırmalısınız. Özellikle gece bakım rutininde makyajdan arınmış ve derinlemesine temiz bir ciltle günü sonlandırmak oldukça önemlidir ve bu arınma pürüzsüz, ışıltılı bir cildin temelini oluşturur.

Pürüzsüz bir cilt için neler yapılmalı?

Pürüzsüz bir cilt için yapılması gerekenler ise şu şekilde açıklanabilir:

  • Hem yüzde hem de vücutta pürüzsüz cilt için ve parlak cilt için nem faktörü oldukça önemlidir. Yüzünüzü ve vücudunuzu neme doyuracak bakım ürünleri kullandığınız takdirde cilt parlaklığı için önemli bir adım atmış olacaksınız.
  • Peki cildin parlaması için ne yapmalıyız? Cildin parlaması için, bakım yağlarıyla ve serumlarla nem sağlayabilirsiniz. Yoğun formüllere sahip bu cilt bakım ürünleri, cildin parlak olması için oldukça etkili bileşenler barındırırlar.
  • Cilt parlaklığı için önemli etkenlerden biri de duş ve banyo sonrası bakım sürecidir. Duş esnasında su ısısından ötürü cildiniz daha kuru bir görünüme ulaşabilir. Bu nedenle “Parlak cilt için ne yapılmalı” sorusuna, her duştan sonra vücut ve yüz olmak üzere tüm cildinizin, size uygun ürünlerle nemlendirilmesi gerektiği yanıtını vermek yerinde olacaktır.

Çatlak Kremi Nedir, Ne İşe Yarar?

Cilt çatlakları, hamilelik veya ani kilo değişimleri gibi nedenlerden ötürü cildinizde girintili çıkıntılı, çoğunlukla dikey çizgiler şeklinde oluşur. Yeni oluşan çatlaklar genellikle kırmızı renktedir. Derinleşmiş çatlaklar ise ten renginize yakın bir renkte olur. Çatlak kremi de bu oluşumların önüne geçmeye yarayan, yoğun nem, onarım ve bakım sağlayan bakım kremlerine denir.

Çatlak kremleri cildi nemlendirmeye, beslemeye ve yatıştırmaya yardımcı olmak için zengin bir şekilde formüle edilirler. Bu zengin formülleri sayesinde cilt elastikiyetini kaybetmez. Böylece esnekliğini koruyan cilt çatlayarak yırtılma, yara benzeri izler edinmez.

Selülitlerden Kurtulma Yöntemleri         

Pürüzsüz bir cilt icin ne yapilmali? Elbette cilt selülitlerden arınmalı! Vücuttaki pürüzlü dokuların başında selülitler gelir. Meşhur bir tabirle portakal kabuğu görünümünden arınıp selülitlerden kurtulmak için uygulayabileceğiniz bazı ipuçlarını hatırlatalım:

  • Hareketli bir yaşam tarzı benimseyin. Selülit için en etkili çözüm kesinlikle harekettir. Hareket ederek ve gündelik rutininize egzersizler katarak selülit görünümünü azaltabilirsiniz. Tempolu egzersizler ile selülitli bölgedeki kasları geliştirebilir böylece daha pürüzsüz bir cilt elde edebilirsiniz.
  • Selülitlerden kurtulmak için yapabileceğiniz bir diğer önemli şey ise beslenme düzeninizi daha sağlıklı bir hale getirmektir. Şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler selülitlerin en iyi dostlarıdır. Oysa tam tahıllı gıdalar, meyve ve sebzeler selülit oluşumunu engelleyebilir. Diyetinizde daha çok lif tüketmeye özen gösterebilirsiniz.
  • Selülitli bölgeye düzenli masaj yapmak da etkili bir çözümdür. Her gün belli bir zamanınızı selülit olan yerlere masaj yapmaya ayırın. Masaj kan dolaşımını artırır; bu da selülit görünümünü azaltacaktır.
  • Kan dolaşımını artıran bir diğer etken ise sudur. Bol su tüketmeye dikkat edin. Suyun, hem sağlığınız hem vücudunuz için önemli faydalara sahip olduğunu unutmayın.

Doğum Lekesi Nasıl Geçer?            

Doğum lekeleri çoğu kişide bulunmaktadır. Bazı insanlar doğum lekelerinden rahatsızlık duyarak onlara çözüm arayışına girebilirler. Doğum lekeleri için en sık başvurulan çözüm de lazer tedavisidir. Bunun haricinde doğum lekesi görünümünü azaltabilecek bazı ilaçlar da mevcuttur. Doğum lekesinin geçmesini isteyen kişilerin, öncelikle ilgili bir doktora yöntem danışması doğru olacaktır. Aksi takdirde araştırılmadan, yanlış yerlerde aranabilecek çözümler çok daha büyük sorunlara yol açabilir.

Cilt Tonundaki Renk Eşitsizlik Nedenleri ve Çözümleri       

Parlak cilt için yapılması gerekenlerin başında, cilt tonundaki renk eşitsizliklerinin kaynağını belirleyerek çözüm üretmek gelmektedir. Cilt tonundaki renk eşitsizlikleri genellikle kahverengi lekeler olan melazma, güneş lekesi, iltihaplı sivilce sonrası iz ve yara izi şeklinde kendini gösterir.

Cilt tonundaki renk eşitsizliği nedenlerinin başında güneş ışınları gelir. Güneş ışınları cilde zarar veren serbest radikaller nedeniyle hiperpigmentasyona neden olabilir. Buna en etkili çözüm, güneş koruyucu ürünler kullanmaktır. Yalnızca yaz aylarında değil, her mevsimde güneş koruma faktörlü cilt bakım ürünleri kullanmak oldukça önemlidir. Güneşe direkt maruz kalmamak da alınabilecek bir diğer önlemdir.

Ciltte bulunan sivilcelere yanlış biçimde bakım yapılması da cilt tonunda renk eşitsizliklerine sebep olabilir. Var olan iltihaplı bir sivilceye, lekelerin önüne geçmek adına elle müdahalede bulunulmaması en doğrusudur.

Cilt Kızarıklığı Neden Olur? Nasıl Giderilir?                 

Ciltte kızarıklık bir çeşit tahriştir. Cilt kızarıklığının en büyük nedeni ise kuruluktur. Nemsiz kalmış bir cilt kurur ve bu da kırmızı bir deri görünümüne sebep olur. Cilt kızarıklığını kaşıntı ve pul pul dökülme gibi şikayetler de takip edebilir. Bol su içerek cilde içerden nem sağlamanın yanı sıra, nemlendirici etkili cilt bakım ürünleri kullanarak cilt kızarıklığının önüne geçebilirsiniz.

Doğru Uygulamayla Vücut Bakım Kremi 

Doğru cilt bakım ürünleri uygulaması da “Parlak bir cilt için ne yapılmalı?” sorusuna verilebilecek bir yanıttır. Cildin canlı ve parlak olması için vücut bakım kremi uygulanması etkili olacaktır.

  • Vücut bakım kremini doğru uygulamak için ilk yapmanız gereken cilt tipinizi belirlemektir. Kuru, yağlı, hassas, olgun, karma gibi cilt tiplerinden hangisinin sizin cildinize yakın olduğunu belirledikten sonra buna uygun bir vücut bakım kremi edinin.
  • Vücut bakım kremini sabah ve akşam uygulayabileceğiniz gibi, en etkili uygulama zamanlarından biri de duş sonrasıdır. Nemli cildin vücut kremini çok daha kolay şekilde emdiği unutulmamalıdır.
  • Avucunuza kullanmak istediğiniz miktarda vücut bakım kremi alarak nazik, dairesel masaj hareketleriyle cildinize sürün. Kremi tüm vücudunuza dağıtabilmek için bölgesel bir şekilde sürebilirsiniz. İlk etapta alt bacaklar, daha sonra üst bacaklar gibi. Dirsek ve diz gibi daha kalın ve kuru bir deriye sahip olan bölgelere daha fazla ürün uygulayabilirsiniz.

Evde Pedikür İle Kusursuz Ayak Bakımı             

Evinizin konforunda pedikür yapmaya ne dersiniz? Etkili ve kusursuz bir ayak bakımı için güzellik salonlarında saatlerce sıra beklemek zorunda değilsiniz. İşte evde pedikür için uygulamanız gereken adımlar:

  • Öncelikle ayak tırnaklarınızı ojeden arındırın.
  • Ardından tırnaklarınızın ve ayak derinizin yumuşaması için ılık bir su hazırlayın. Bunun için bir pedikür leğeni ya da banyo küvetini kullanabilirsiniz. Ilık suyun içerisine ayaklarınızı rahatlatmak için doğal esansiyel yağlar ekleyebilirsiniz. Ayaklarınızı 15 dakika bu suda bekletin.
  • Havlu ile kuruladıktan sonra, bir ayak törpüsü ya da ponza taşıyla ayaklarınızı ölü deriden arındırın. Özellikle topuklar ve varsa nasırlı bölgeler gibi daha sert alanlara daha fazla odaklanın.
  • Bir tırnak makası ve törpü yardımıyla ayak tırnaklarınızı şekillendirin.
  • Tırnaklarınızı şekillendirdikten sonra ayak bakım kremi ile ayaklarınızı yumuşatarak masaj yapın.
  • Ayaklarınız kremi tam anlamıyla emdikten sonra tırnaklarınıza dilediğiniz ojeyi sürün. Ojenin kalıcılığını artırmak için baz uygulamayı da unutmayın.