womm cosmetics
-
Monday, October 10, 2022
-

Gece Serumu Ne İşe Yarar?

Cilt Toniği Kullanmanız İçin 14 Neden Cilt Toniği Kullanmanız İçin 14 Neden Bakımlı, genç ve ışıl ışıl bir cilt görünümü hemen herkesin istek listesinde en üstlerde yer alır. Bunun için de uygulamanız gereken bazı güzellik adımları vardır. Cilt toniği ise bir bakım rutininin en etkili ve en önemli ürünlerinden biridir. “Tonik ne işe yarar” sorusuna kapsamlı bir şekilde yanıt bulacağınız bu yazıdan sonra, cilt toniklerinin önemi konusunda farkındalığınızın artacağına inanıyoruz.

Image

Cilt bakımının en etkili ve en yoğun formüllü ürünleri olan serumları özellikle uyku öncesi güzellik rutinlerinizde uyguladığınızda, gece serumu özelliği ile cilt güçlendiren serum etkisi yaşayabilirsiniz. En iyi gece serumu kullanımı nasıl olmalıdır? Night serum faydaları nelerdir? Cilt tiplerine göre gece serumu kullanımında nelere dikkat etmelisiniz? Gece serumunun formülünde hangi maddeler bulunmalıdır? Tüm bu sorulara kapsamlı bir şekilde yanıt bulabilmek ve bu yanıtların ışığında gece serumunu bakım rutininize eklemek için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Sadece gece değil, gündüz bakımında da serumlar önemli bir yer tutar. Güne yüz serumuyla başladığınızda çok daha aydınlık bir ifadeyle bakışları üzerinize çekmek ister misiniz? Buna hiç kimsenin hayır diyebileceğini sanmıyoruz! Bunun için doğru bilgileri edinerek serum kullanmak oldukça önemlidir. Yüz serumlarına dair önemli ve faydalı bilgilere “Yüz Serumu Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?”  başlıklı içerikten ulaşabilirsiniz.

Gece Serumu Nedir? 

Gece serumu, güzellik rutininin gece aşamasında kullanılan, cildinize gece boyunca gereken bakımı yoğun formülüyle sağlamayı amaçlayan serum çeşididir. Gece serumlarının formülleri, bu amaca uygun olacak şekilde oluşturulur.

Geceleri hücre yenilenmesinin daha aktif durumda olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla gece kullanılan bakım ürünleri ve gece serumu daha etkili bir sonuç verir.

Günü sonlandırırken cildinizi temizledikten sonra uygulayacağınız bir gece serumu, cildinizi nemlendirmenin yanı sıra, gün içinde maruz kaldığınız serbest radikallerin yarattığı sorunları da onarır. Ayrıca gece serumları cilt bariyerini güçlendiren serum etkisi yaratarak yeni güne çok daha esnek ve canlı bir cilt ile uyanmanızı sağlar.

Gece Serumu Faydaları

Serum kullanmanın cildiniz üzerinde gözlemleyebileceğiniz olumlu etkileri gece serumu için de geçerlidir. Kullanma talimatlarına uyarak, düzenli bir şekilde kullanacağınız gece serumunun yararlarını gördüğünüzde, ne kadar önemli bir bakım aşaması olduğunu fark etmeniz de kaçınılmaz olacaktır. Night serumun faydalarını gelin hep birlikte inceleyelim.

Cilt bariyerini güçlendirir.

Gece serumları, cilt güçlendiren serum faydası sağlar. Çünkü buna uygun bir şekilde özel olarak formüle edilmişlerdir. Cildiniz uykudayken gece serumları dış tabakayı güçlendirir. Bunu yaparken serum ile cilde sağlanan nemi de cilt bariyerinde tutarak aydınlık ve canlı bir görünüm yaratır. Böylece bir sonraki güne çok daha bakımlı bir cilt görünümüyle başlarsınız.

Ciltte meydana gelen hasarları onarır.

Gün içerisinde maruz kaldığınız çevresel kirlilik, güneş ışınları gibi serbest radikallerin ve makyaj ürünlerinin ağırlığının neden olduğu hasarları gün sonunda uygulayacağınız bir gece serumuyla minimuma indirebilirsiniz. Gece serumu küçük moleküllerden oluşan yoğunlaştırılmış bir ürün olduğu için cildin en derinlerine kadar ulaşarak derinlemesine etki sağlar.

Yaşlanma karşıtı etkiyi artırır.

Gece boyunca cildinize bakım sunan gece serumu yaşlanma belirtilerini geciktirici özelliğe sahiptir. Yaşla beraber ciltte artan kırışıklık görünümü, leke ve renk eşitsizlikleri, düzenli gece serumu kullanımıyla kontrol altına alınabilir. Bu sayede, tek tondan oluşan ve çok daha genç bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz.

Cildi besler ve nemlendirir.

Gece serumu besleyicilik açısından da yoğun bir üründür. Cilde yoğun bir şekilde nem vererek cildi besler. Beslenmiş ve neme doymuş bir cilt, sağlıklı bir ışıltı ve genç bir görünüme kavuşur. Bu cilde uygulanacak her makyaj ürünü de kendisini ışıltılı zemin ile daha güzel bir şekilde vurgulayacaktır.

Gece Serumu Kullanımında Cilt Tipleri  

Her cilt tipi, uygun içeriklere sahip olduğu sürece gece serumu kullanabilir. Gece serumu, cilt bariyerini güçlendiren serum etkisini her cilt tipinde gösterecek ve fayda sağlayacaktır.

Özellikle gece serumunda bulunması faydalı olacak içeriklere baktığımızda karşımıza retinoller çıkar. Akne karşıtı özellik gösteren ve bir A vitamini çeşidi olan retinol, gece serumu içerisinde yer aldığında sebum dengesini sağlayarak cildinizde sivilce oluşumunu kontrol altına alır. Dolayısıyla akneye meyilli yağlı ve karma ciltler için retinol içeren gece serumları önerilebilir. Retinol ayrıca güneşin zararlı etkileri için de etkili bir maddedir. Buna rağmen gündüz kullanılması önerilmez ve bu da onu night serum için kusursuz bir içerik haline getirir.

Hafif ve kolay emilen yapısıyla bilinen C vitamini de gece serumu için etkili bir içeriktir. Hassas ve kuru ciltler için hafif yapıdaki bu vitamini içeren gece serumları önerilebilir. Böylece cildiniz hiçbir ağırlık hissetmeden gece boyunca onarılabilir.

Bir başka vitamin olan E vitamini de gece serumu formülünde yer aldığında cildi yoğun şekilde nemlendirir ve doğal kolajen üretimini destekler. Yaşlanma belirtileri gösteren olgun ciltler için E vitamini içeren gece serumları uygun bir seçenektir.

Argan yağı, su yosunu gibi doğal içeriklere sahip gece serumları da cildi yatıştırıcı ve onarıcı etki gösterirler. Kolay kızaran, tahrişe yatkın ciltler için bu içeriklere sahip gece serumları önerilebilir.

Gece serumunu bakım rutininize etkili bir şekilde dahil etmek için Womm Gece Serumu’na güvenebilirsiniz. Cildin doğal bariyerini güçlendirmeyi amaçlayarak üretilen Womm Gece Serumu içeriğinde; lavanta yağı, aynısefa ekstraktı, ayçiçeği tohum yağı, su yosunu ekstresi ve E vitamini bulundurur.

Gece Serumu Nasıl Kullanılır?

En iyi gece serumu kullanımı için önerilerimizi takip edebilirsiniz. Böylece gece serumundan maksimum verim alarak bakım rutininize eklemiş olacaksınız.

  • Gece serumu gün sonunda makyajdan ve kirden arındırılmış cilde uygulanmalıdır. Yüzünüzü durulanabilir yüz temizleyici ürünle yıkayın ve kurulayın. Ardından daha derinlemesine bir temizlik için tonik kullanın. Artık kuru cildinize gece serumunu uygulamaya hazırsınız. 
  • Hemen her cilt bakım ürününde olduğu gibi, gece serumunda da deneme aşamasını atlamamanızı öneriyoruz. İlk defa gece serumu kullanacaksanız cildinizde küçük bir bölgeye az miktarda ürünü alerji testi için uygulayın ve 24 saat bekleyin. Beklenmeyen bir yan etki gözlemlemezseniz kullanmaya başlayabilirsiniz. 
  • Yeterli miktarda ürünü yüzünüze alın. Parmak uçlarınız yardımı ile nazik masaj hareketleri şeklinde gece serumunu cildinize yedirin. 
  • Gece serumlarını nemlendirici krem öncesinde uygulayabilirsiniz. Herhangi bir nemlendirici kullanıp kullanmamak tamamen sizin ihtiyacınıza bağlıdır. Gece serumu nemlendirici özellik taşıdığı için ekstra bir nemlendirici desteğine ihtiyaç duymayabilirsiniz. 
  • Gece serumunu gündüz kullanmak istediğiniz takdirde güneş kremi ile birlikte uygulama yapmanız tavsiye edilir. İçeriğinde retinol bulunan bir gece serumunu ise gündüz kullanmamanız önerilir. 
  • Gece serumu günde 1 kez yatmadan önce uygulanabilir. Cildinizi gözlemleyerek gece serumunun kullanım aralığını bireysel olarak da belirleyebilirsiniz. 
  • Gece serumu göz çevresi hariç tüm yüze uygulanabilir. Göz çevresi daha hassas ve farklı bir yapıya sahip sahiptir. Bu nedenle göz çevresi için özel göz çevresi serumları kullanmanız daha doğru bir bakım uygulamanız açısından önemlidir. 
  • Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise gece serumunun saklanma koşullarıdır. Gece serumunun hava ve ışıkla temasından olabildiğince kaçınmak, etkisini kısa zamanda kaybetmemesi açısından önemlidir.