womm cosmetics
-
Tuesday, October 11, 2022
-

E Vitamini Serumu Ne İşe Yarar?

Cilt bakımında serum kullanımı olmazsa olmazlar arasındadır. Yoğun yapıları nedeniyle ciltte etkili bir uygulama sağlayan cilt bakım serumlarını rutininize eklemek için farklı çeşitlerine yer verebilirsiniz. Bunların başında da E vitamini serumu gelir. Vitamin serumları arasında E vitamini serumunu denemeden önce bilmeniz gereken bazı detayları bu yazıda bir araya getirdik.

Image

Cilt bakımında serum kullanımı olmazsa olmazlar arasındadır. Yoğun yapıları nedeniyle ciltte etkili bir uygulama sağlayan cilt bakım serumlarını rutininize eklemek için farklı çeşitlerine yer verebilirsiniz. Bunların başında da E vitamini serumu gelir. Vitamin serumları arasında E vitamini serumunu denemeden önce bilmeniz gereken bazı detayları bu yazıda bir araya getirdik.

Cilt bakım ürünleri söz konusu olduğunda en önemli faktörlerden biri kullanım amacıdır. Bakımınızda hangi faydayı sağlamak istediğinizi belirlemek ve buna göre ilerlemek, istenmeyecek zararların önlenmesine yardımcı olur. Bir diğer faktör ise uygulama biçimidir. Herhangi bir cilt bakım ürününden maksimum verim alabilmek için etkili bir şekilde uygulama yapmanız gerekir. Bu iki önemli faktörden yola çıkarak genel anlamda yüz serumlarına dair merak ettiğiniz tüm sorulara “Yüz Serumu Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızda yanıt bulabilirsiniz.E vitamininin cilde faydaları ve E vitaminin yüze faydalarını öğrenmek için yazımıza devam edin!

E Vitamini Serumu Nedir?   

E vitamini, diğer bir adıyla “alfa-tokisferol” içeren antioksidan etkili cilt bakım serumları E vitamini serumlarıdır. E vitaminini besinlerden karşılayabildiğiniz gibi, cilt bakımında E vitamini yağı gibi E vitamini içeren ürünlerle de sağlayabilirsiniz. Cildinizde antioksidan ve anti aging etki gösterecek E vitaminini, en yoğun ve en hızlı şekilde güzellik rutininize eklemek içinse serum formüllerden yararlanabilirsiniz.

E Vitamini Ne İşe Yarar?

E Vitamini serumunun yararlarına kapsamlı bir şekilde değinmekte fayda var. Böylece hali hazırdaki cilt problemlerinize ya da cildinizin yatkın olduğu muhtemel sorunlara uygun biçimde E vitamini serum ve E vitamini yağı kullanmaya başlayabilirsiniz. E vitamininin yararları arasında özellikle de “en iyi anti aging serum” özelliği dikkat çekiyor. İşte E vitamini serumun bilmeniz gereken faydaları!

E Vitamini Serumu Etkili Bir Nem Sağlayıcıdır

Serum E vitamini, cildinizin kurumasını engelleyici özelliğe sahiptir. Yoğun bir şekilde nem sağlar ve bu nemi cildinizde tutar. İki ayrı bakımda, içeriğinde E vitamini bulunmayan bir ürün ve E vitamini formülüne sahip bir ürün kullandığınızda aradaki nem farkını gözlemleyebilirsiniz. Kuru bir cilde sahipseniz ya da mevsimsel cilt kurulukları yaşıyorsanız E vitamini serumu rahatlıkla bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

E Vitamini Yağı İyileştirici ve Onarıcı Etki Gösterir

E vitamini serumunun cildinizdeki kızarıklıkları, tahrişleri, lekeleri, renk eşitsizliklerini iyileştirici ve onarıcı etkisi vardır. Cildinizde ışıltılı bir ton yaratır ve hiperpigmentasyonu giderir.

Güneş ve akne lekelerinin yanı sıra çevresel nedenlerden kaynaklanan diğer renk eşitsizlikleri için de E vitamini onarıcı fayda sağlar.

Cilt Bariyerini Korur

E vitamininin yağda çözünebilen bir bileşen olması, cilde derinlemesine nüfuz ederek yüzdeki lipid tabakanın korunmasını sağlar. E vitamini serumu ne işe yarar diye düşünüyorsanız yüzünüzde bulunan cilt sorunlarının onarılmasına yardım ederken cilt bariyerini koruyarak olası problemlerin de önüne geçilmesine yardımcı olur.

Cildi Temizler ve Ferahlatır

E vitaminli serum, gözeneklerdeki kiri etkili bir şekilde temizleyerek tazelenmiş ve sıkı bir cilt görünümü kazandırır. Size de kirlerden arınmış bir cildin hissettirdiği ferahlığın tadını çıkarmak kalır.

E vitamini serumu cildinizde ağırlık yaratmaz. Cilt tarafından kolay emilir. Elbette bunun için bezelye büyüklüğünde bir uygulama yapmanız gerektiğini de hatırlatmakta fayda var. Serumlar kıvamlı ve yoğun formüle edilmiş cilt bakım ürünleri oldukları için kullanımda aşırıya kaçılmaması oldukça önemlidir.

E Vitamini Serumu Antioksidan ve Anti Aging Özelliğe Sahiptir

E Vitamini serumu cildinize hasar verecek serbest radikalleri etkisiz hale getirmeye destek olur. Özellikle bu etkisiyle cildinizdeki sebum üretimini dengeleyerek sivilce ve siyah nokta oluşumunun önüne geçer. Böylece çok daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

En iyi yaşlanma karşıtı serum özelliği gösteren ürünlerin başında da E vitamini serumu gelir. Anti aging serum faydasıyla E vitamini, cildinizdeki kan dolaşımını etkiler. Çok daha gergin ve genç bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz. E vitamini serumu, kırışıklık oluşumunun gecikmesinde de etkili bir bakım ürünüdür. Anti aging serum fiyat olarak bakıldığında E vitamini serum, ulaşılabilir özelliğiyle de dikkat çeker.

Cildi Güneşin Zararlı Etkilerinden Korur

Cilt için E vitamini serum, güneş ışınlarının sebep olduğu hasarlar konusunda da etkilidir. Özellikle C vitamini ile birlikte ve güneş kremi öncesinde kullanıldığında ekstra koruma sağladığı bilinmektedir. Güneşin zararlı etkilerini yaşlanma karşıtı serum özelliğiyle en aza indirgeyerek cildin genç ve aydınlık görünmesini sağlar.

E Vitamini Serumu Nasıl Kullanılır?

Cildiniz için pek çok fayda sağlayabilen E vitamini serumunu doğru bir şekilde kullanmak ve E vitamini cilde nasıl uygulanır öğrenmek için bilmeniz gereken bazı adımlar ve dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var.

  • E vitamini serumu yaşlanma karşıtı etki için kullanmak istiyorsanız gece uygulamanız önerilir. Cildiniz tarafından tamamen emilebilmesi için yatmadan önce uygulayabilirsiniz.
  • Yüzünüzü durulanabilir temizleyici ve ardından tonik ile temizleyin. Böylece cildiniz makyaj ve diğer tüm kirlerden arınacaktır. Cildinizi tamamen kuruladıktan sonra E vitamini serumu yüzünüze birkaç damla uygulayın. Toplamda bir bezelye büyüklüğünde olacak miktarda ürün kullanabilirsiniz.
  • E vitamini serumu cildinize yedirmek için parmaklarınızı kullanın. Küçük dairesel masaj hareketleriyle cildinizi rahatlatın ve kan dolaşımını artırın. Ürünü damlalıklı ambalajından direkt olarak yüzünüze damlatmaya dikkat edin. Aksi takdirde avucunuza damlatarak uyguladığınızda ürünün çoğunun avucunuzda kalması muhtemeldir. Ürünü verimli şekilde kullanmak için damlalığı alın ortası, çene ve iki yanağa uygulanacak şekilde kullanabilirsiniz.
  • Gece serumu olarak kullanacağınız E vitamini serumu uyumadan 30 dakika önce uygulayabilirsiniz. Böylece yüzünüz yatak ve yastıkla temas etmeden önce serumu etkili bir şekilde emebilir.
  • E vitamini serumu kullanmadan önce cildinizin küçük bir yüzeyinde deneyerek reaksiyon gösterip göstermediğinden emin olabilirsiniz. Herhangi bir reaksiyon halinde suyla cildinizi serumdan arındırın. Olumsuz bir etki ile karşı karşıya kalmadığınız takdirde güvenle tüm yüzünüze uygulama yapabilirsiniz.
  • Ürünü satın alırken E vitamini serum fiyatı faktörünü göz önünde bulundurarak kaliteli ve güvenilir tercihlere yönelmeye dikkat edin. 
  • E vitamini serumu haftada 1 ya da 2 kez kullanarak cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz. 
  • Eğer çok hassas bir cilde sahipseniz E vitamini serumu haftada bir kez kullanmayı deneyebilirsiniz. Cildinizde reaksiyon gösterirse kullanmanız tavsiye edilmez. 
  • Cildinizi aşırı yağlı olarak tanımlıyorsanız E vitamini serumlar yoğun formülleriyle cildinize ağır gelerek gözeneklerinizi tıkayabilir. Bu nedenle E vitaminini bakımınıza krem formüllü ürünlerle ekleyebilirsiniz. Kremler serumlara oranla çok daha hafif bir formüle sahiptirler. 
  • E vitamini serumunu, özellikle daha hassas bir bölge olarak bilinen göz çevresine uygularken dikkat etmeye özen gösterin. 
  • E vitamini serumu gündüz kullanmak istediğiniz zamanlarda güneş kremi ile birlikte uygulayabilirsiniz. Böylece koruyucu kremin etkisi daha da artacaktır. 
  • E vitaminin hem cildiniz hem de vücudunuz için etkisini artırmak adına beslenmenize de E vitamini içeren besinler ekleyebilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar, bitkisel yağlar ve baklagiller E vitamini açısından zengindir. Diyetinizi bu besinlerle şekillendirerek E vitamini yağı faydalarını hissedebilir, cilt görünümünüze içeriden destek sağlayabilirsiniz.