womm cosmetics
-
Monday, October 10, 2022
-

Cilt Toniği Kullanmanız İçin 14 Neden

Bakımlı, genç ve ışıl ışıl bir cilt görünümü hemen herkesin istek listesinde en üstlerde yer alır.

Image

Bakımlı, genç ve ışıl ışıl bir cilt görünümü hemen herkesin istek listesinde en üstlerde yer alır. Bunun için de uygulamanız gereken bazı güzellik adımları vardır. Cilt toniği ise bir bakım rutininin en etkili ve en önemli ürünlerinden biridir. “Tonik ne işe yarar” sorusuna kapsamlı bir şekilde yanıt bulacağınız bu yazıdan sonra, cilt toniklerinin önemi konusunda farkındalığınızın artacağına inanıyoruz.

Cilt Toniği Ne İşe Yarar? 

1.Cildi temizler.

“Yüz toniği ne işe yarar” sorusuna vereceğimiz ilk yanıt elbette cilt temizliği olacak. Temizleyici ürününün ardından kullanacağınız cilt toniği, cildinize nüfuz etmiş kiri ve bakterileri etkili bir şekilde temizler. Cildinizde birikmiş yağdan, ölü hücrelerden, çevresel nedenlerden kaynaklanan toz ve kirden arınmak istiyorsanız cilt toniği bunun için ideal güzellik adımıdır.

2.Cilde nem sağlar.

Nem sağlayıcı etki de tonik faydalarının başında gelir. Bunun için, cildinizi temizlerken aynı zamanda nem deposu işlevi de gören tonik ürünlerden yararlanabilirsiniz.

Kuru cilt görünümüyle başa çıkmada, toniğin faydasını göz ardı etmemenizi öneriyoruz. Özellikle kış aylarında kuru cilt şikayetiniz artıyorsa, nemlendirici öncesi uygulayacağınız tonik ile ekstra nem sağlayabilirsiniz.

3.Gözenek görünümünü azaltır.

Tonik kullanmanın faydalarından belki de en dikkat çekeni gözenek görünümüne olan etkisidir. Tonik kullanarak gözeneklerinizi küçültebilirsiniz. Böylece cildiniz çok daha pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Pürüzsüz bir cilde ten makyajı yapma ihtiyacı bile duymazsınız.

Makyaj yaptığınızda ise, gözenek görünümü olmadığı için ten ürünleri için cildiniz kusursuz bir zemine sahip olur. Fondöten, kapatıcı, BB ya da CC krem gibi ürünler gözeneklerde birikme yaparak yapay bir görünüme imza atmaz; aksine doğal bir makyaj havasına bürünürsünüz. Doğal bir görünümünse her zaman dikkatleri üzerine çektiğini inkar edemeyiz.

4.Cildi sıkılaştırır.

Toniğin yüze faydalarından bir diğeri, geçici de olsa cildi sıkılaştırmasıdır. Günde iki kez uygulanan yüz toniğinin, cildinizde çok daha sıkı ve gergin bir görünüm yarattığını fark edeceksiniz.

5.Cildin makyajdan tam olarak arınmasını sağlar.

Toniğin cilde faydaları arasında belki de en önemlisi temizlik demiştik. Cilt toniği, yağ ve kirin yanı sıra cildinizin makyajdan tam olarak arınmasında da önemli bir adım oluşturur.

Durulayarak kullandığınız cilt temizleyici ürünler ya da makyaj temizleme ürünleri tek başlarına makyaj silmede tam anlamıyla etkili olmayacaklardır. Bunun için, makyaj temizleme aşamasına cilt toniği uygulamasını da eklemeye dikkat edin. Makyajınızı pamuk ve temizleyici ürün yardımıyla temizleyin. Ardından yüzünüzü temizleyici ürün ve suyla yıkayın. Daha sonra tonik sürdüğünüz pamuğu yüzünüzde gezdirin. Pamuk, hiçbir şekilde renk değiştirmeyinceye kadar bu uygulamayı sürdürün. Böylece cildinizin makyajdan tamamen arındığından emin olarak, güvenle nemlendirici ürününüzü uygulayabilirsiniz.

6.Ciltte koruyucu bir bariyer oluşturur.

“Yüz temizleme toniği ne işe yarar” sorusuna verilebilecek “ciltte koruyucu bariyer yaratma” yanıtı sizi şaşırtabilir. Ancak yüz toniklerinin, cildinizin temiz kalmasını sağlayarak, cildinizi zararlı faktörlere karşı bariyer oluşturacak şekilde formüle edildiklerini bilmenizde fayda var.

Tonikler, cilt hücrelerindeki boşlukları kapatmaya odaklı bir içeriğe sahiptirler. Gözenek görünümünü küçültmeye yarayan bu etki, aynı zamanda kirlerin cildinize girmesini de önler.

Özellikle yoğun geçecek bir günde, sabah bakım rutininizde tonik kullanarak cildinizi gün boyunca maruz kalacağı çevresel faktörlerden bu bariyer ile koruyabilirsiniz.

7.Ciltte pH dengesi sağlar.

Yüz toniği faydalarından biri de pH dengesidir. Kusursuz cilt görünümü ancak pH değeri açısından dengeli bir cilde sahip olduğunuzda mümkündür. İdeal pH değeri 5.5’tir.

Cildimiz doğal yapısı itibariyle asidiktir ve pH dengesi 5 ila 6 arasında seyreder.  Kullandığınız temizleyiciler, içeriğindeki alkali nedeniyle cildinizdeki pH değerini bozabilir. Cilt, özellikle geceleri pH dengesi sağlamak için sebum üretir. Bu sebum üretimi aşırı olduğunda, ciltte yağdan kaynaklı olarak sivilce problemleri oluşabilir.  Ancak bir tonik kullanmak, pH dengesine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlar.

8.Batık tüy sorunlarını önler.

Tonik suyunun faydalarından biri de batık tüy oluşumunu engellemektir. Kir biriken gözenekler, batık tüyler için de zemin hazırlar. Toniklerin sağladığı etkili temizlik, gözenekleri derinlemesine temizleyip rahatlatarak batık tüy sorunu yaşamanızı önler. Epilasyon süreciniz çok daha kolaylaşır.

9.Cildi daha canlı ve genç gösterir.

Arınmış, gözenek görünümü olmayan ve nem dengesi sağlanmış bir cilt elbette çok daha canlı ve genç görünür. Tonikler ciltteki mat tabakayı yok ederek, sağlıkla ışıldayan bir özgüvene kavuşmanızı sağlar.

10.Ciltteki ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltır.

Tonikler ayrıca ince mimik çizgileri ve yaşlanma belirtilerine karşı da etkilidir. Özellikle antioksidan açısından zengin bir içeriğe sahip olan tonikler, kırışıklık ve ince çizgi görünümünü en aza indirmeye yardımcı olur. Bu etki için, formülünde C veya E vitaminleri bulunan tonikler tercih edebilirsiniz.

11.Cilt tonunu eşitler.

Tonik suyu faydaları arasında cilt tonu eşitleyici etki de vardır. Bakım rutininize tonikleri ekleyerek cilt tonunuzu eşitleyebilir; böylece farklı nedenlerden kaynaklanabilecek leke görünümünün de önüne geçebilirsiniz.

12.Cildi ferahlatır.

Tonik kullanımı sonrasında cildinizin adeta nefes aldığını hissedersiniz. Dolayısıyla “Tonik ne işe yarıyor” diye sorarsanız, cildiniz için adeta bir yatıştırıcıdır diyebiliriz. Tonik, sakinleştirici bir etki yaratarak cildinizi ferahlatır. Özellikle gece uygulamasında bu ferahlığı hissetmek bakım rutininin en güzel anlarından biridir.

13.Sivilce ve siyah nokta oluşumunun önüne geçer.

Tonikler ne işe yarar? Elbette sivilce ve siyah noktalarla savaşmada da etkilidirler. Tonik sayesinde temizliğini destekleyeceğiniz cildinizde, sivilcelere de siyah noktalara da yer yoktur.

Cildinizde biriken kir ve yağlar, sivilce ve siyah nokta oluşumu için bir alan yaratır. Bakım rutininize ekleyeceğiniz tonikler ile bunun önüne geçebilirsiniz.

14.Diğer cilt bakım ürünlerinin etkisini artırır.

“Canlandırıcı tonik ne işe yarar” sorusuna daha ikna edici bir yanıt arıyorsanız, kullandığınız diğer tüm cilt bakım ürünlerinin etkisini artırdığını söyleyebiliriz. Tonik sayesinde derinlemesine temizlenen cildiniz, kullandığınız nemlendirici krem, serum, maske ve bakım yağlarını da çok daha etkili bir şekilde emer. Böylece bütün cilt bakım ürünlerinizden maksimum verim alabilirsiniz.

“Cilt toniği ne işe yarar” sorusunun cevabını maddeler halinde inceleyip, tüm detayları açıkladık. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var: Bahsettiğimiz faydaları cildinizde gözlemleyebilmeniz için doğru bir şekilde uygulama yapmanız gerekiyor. Etkili cilt toniği uygulamasına dair ipuçlarımız için “Cilt Toniği Nedir, Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızı incelemenizi öneriyoruz. Böylece “tonik nedir, ne işe yarar” sorusuna da yanıt bularak, adım adım cilt toniği kullanımına dair bilgi edinebilir ve mükemmel bir cilt görünümüne bilinçli bir şekilde kavuşabilirsiniz.

Cildinizin ihtiyaçlarına kulak verdiğiniz sürece, arzu ettiğiniz o pürüzsüz, canlı, sağlıklı ve ışıltılı görünüme ulaşabilirsiniz. Bedeninize ve ruhunuza gösterdiğiniz özeni cildinize de gösterin. Cilt bakımını, güne başlarken ve gün sonunda kendinizi şımarttığınız bir aktiviteye dönüştürün. Keyifli bir müzik listesi açın, bir yandan kahvenizi yudumlayın. Akşam saatlerindeki bakım rutininizde ise, uyku problemleri yaşamamak için kahvenin yerine bitki çayları tercih edebilirsiniz. Cilt bakımını eğlenceli bir rutin haline getirmek tamamen sizin elinizde!