womm cosmetics
-
Monday, October 10, 2022
-

Göz Kremi Ne İşe Yarar?

Cilt bakımından her alanda en etkili sonuçları alabilmek, herkesin ortak hedefleri arasında öne çıkıyor. Bunu sağlamak için de özel bakım ürünleri kullanmak gerekiyor. Nasıl ki vücut için ayak kremi, el kremi ve vücut kremi gibi farklı içeriklere sahip ürünler kullanılıyorsa; yüzde de dudaklar, cilt ve göz çevresi için göz kremi gibi farklı içeriklere sahip ürünler uygulanmalıdır.

Image

Cilt bakımından her alanda en etkili sonuçları alabilmek, herkesin ortak hedefleri arasında öne çıkıyor. Bunu sağlamak için de özel bakım ürünleri kullanmak gerekiyor. Nasıl ki vücut için ayak kremi, el kremi ve vücut kremi gibi farklı içeriklere sahip ürünler kullanılıyorsa; yüzde de dudaklar, cilt ve göz çevresi için göz kremi gibi farklı içeriklere sahip ürünler uygulanmalıdır.

Göz çevresi kremi ile göz çevresi bakımına dair bilgi edinmeden önce, güzellik rutininizde uygulamanız gereken, sizi çok daha genç ve enerjik bir cilt görünümüne ulaştıracak etkili önerilerimize göz atmak isterseniz “Parlak ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Yapılması Gerekenler” başlıklı yazımıza tıklayabilirsiniz.

Göz Çevresi Kırışıklığına Ne İyi Gelir?

Göz kremi, göz nemlendiricisi olarak cilt bakım rutininize ekleyebileceğiniz bir üründür. Göz çevresi çok daha ince bir deriye sahiptir. Bu nedenle daha hassas bir bölge olduğu söylenebilir. Bu hassasiyete gerekli özeni göstermek için de göz bakım kremi kullanmanız gerekir.

Uygun fiyatlı göz çevresi kremi araştırmasına başlamadan önce dilerseniz “Göz kremi ne işe yarar?” sorusuna yanıt verelim.

Cilt bakım rutininde daha genç görünmenize katkı sağlayacak adımlardan biri ve belki de en önemlisi göz kremi olarak da bilinen gözaltı kremi kullanımıdır. En iyi göz altı kremi uygulamasını yaptığınız takdirde de üründen maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Gelin hep birlikte göz altı kreminin faydalarını hatırlayalım:

Göz Çevresi Kırışıklık Kremi Yoğun Bir Nem Sağlar

Sebum, cildin doğal olarak ürettiği yağdır. Makul ölçüde sebum üretimi cildinizin çok daha nemli, sağlıklı ve pürüzsüz olmasını sağlar. Ancak göz çevresindeki deri, sebum üretiminin yoğun olmadığı bir bölgedir. Doğal olarak kurumaya yatkın olan bu bölge için nemin dışarıdan sağlanması gerekir. Womm göz altı kremi özel olarak bir araya getirilen formülüyle, göz çevresi nemlendirici krem etkisi gösterir ve böylece yoğun nem kazandırır.

Göz Altı Kremi Yaşlanma Belirtileri, Kaz Ayakları ve Mimik Çizgileri Görünümünü Azaltır

Göz çevresi bakımı yapılmadığında ince ve hassas bir alan olduğu için, yaşlanma belirtilerini yansıtan ilk bölge olmaya da yatkındır. Yaş ilerledikçe, cilt olgunlaşır. Olgunlaşan cilt yapısı zayıflar ve elastikiyetini kaybetmeye başlar; bu da kırışıklara, lekelere, çizgilere zemin hazırlar. Yaşın yanı sıra; çevre kirliliği, aşırı sigara/ alkol kullanımı, düzensiz beslenme, yorgunluk ve güneş gibi etkenler de göz çevresindeki görünümü olumsuz etkiler.

Bunların yanında göz çevresinin sürekli olarak hareket halinde olması da çizgi ve kırışıklık oluşumunu tetikler. Sıklıkla göz kırpmanın yanı sıra; gülme, kızma, ağlama, şaşırma gibi duyguları ifade eden mimiklerin uygulandığı anlarda da göz çevresindeki deri hep hareket halindedir.

İşte tüm bu hareketlilik ve çevresel faktörlerin neden olduğu yaşlanma belirtileri, kaz ayakları ve mimik çizgilerinin görünümüyle baş etmek için göz çevresi nemlendirici veya göz çevresi kırışıklık kremi kullanımı oldukça önemlidir.

Göz Çevresi Kremi Şişkinliği Önler

Tüm duygu durumlarımızı ifade edebildiğimiz gözler, aynı zamanda yorgun ve uykusuz zamanlarda da bizi ele verir. Uyku düzeniniz bozulduğunda, yoğun geçen bir günün sonunda veya aşırı kafein tükettiğiniz bir dönemde göz çevrenizde şişlikler meydana gelebilir. Göz altı nemlendiricisi kullanarak bu şiş görünümün önüne geçebilirsiniz.

Göz altı için krem kullanmak, şişliğin yanı sıra göz altı morlukları için de rahatlatıcı bir etki sağlar. Böylece göz çevresi kremleri ile çok daha canlı ve enerjik bakışlara kavuşabilirsiniz.

Göz Çevresi Kırışıklık Kremi Göz Altının Daha Sıkı Olmasını Sağlar

Göz nemlendirici krem kullandığınızda bu bölgeye gereken nemi sağlamış olursunuz ve böylece göz çevreniz çok daha sıkı bir görünüme ulaşır. Daha sıkı bir cilt, neme doymuş, canlı, pigmentasyon açısından zayıflamamış bir cilt anlamına gelir.

Göz çevresi bakımınızda tüm bu faydaları gözlemlemek için, en iyi göz altı nemlendiricisi etkisini bazı etkenlerle de desteklemeniz şart. Göz altı kreminin etkilerini daha net görebilmek için destekleyici birkaç adım, istediğiniz sonuçları elde etmekte işinizi kolaylaştıracaktır. Bunların başında da UV filtreli gözlük kullanımı gelir. Kullandığınız optik gözlüklerde ve güneş gözlüklerinde bulunabilecek bu filtre, sadece göz sağlığınız için değil, göz çevrenizin sağlığı için de önemlidir.

Bilgisayar, telefon, televizyon gibi yapay ekran ışıklarına uzun süre maruz kalmak, yorgunluk, uykusuzluk, fazla tuzlu besin tüketimi de göz çevresini yoran nedenler arasındadır. Bu nedenle; göz çevresi kırışıklıkları nasıl geçer diye merak ediyorsanız uyku düzeninize dikkat etmek ve bedeninizi dinlendirmek, bol sıvı tüketmek, yapay ışıklandırmadan olabildiğince uzak kalmak, beslenmenizde tuz tüketimini azaltmak önerilebilecek diğer maddeler arasındadır.

Göz Çevresi Kremi Nasıl Sürülür?

Her bakım ürününde olduğu gibi göz altı kremi için de doğru uygulama yapmak çok önemlidir. Aksi takdirde göz altı halkaları için en iyi kreme bile sahip olsanız, yanlış uygulama yaptığınız müddetçe hiçbir faydasını göremezsiniz. Bunu engellemek adına göz altı için en iyi krem uygulamasının detaylarına değinelim.

En iyi göz bakım kremi kullanımı nasıl olmalıdır?

Göz çevresi için en iyi krem uygulamasına başlarken cildinizin temiz olduğundan emin olmalısınız. Göz altı kreminden önce, cildinizi kirden ve makyajdan tamamen arındırın. Göz makyajının temizlenme şekli de bu aşamada çok önemlidir. Temizleyici pamuğu göz çevrenize çok bastırmadan ve ovalamadan makyajınızı çıkarmalı ve bu bölgeyi temizlemelisiniz. Göz makyajınızı çıkardıktan sonra cildinizi suyla yıkayıp kurulayın.

En iyi göz kremi uygulamasının ikinci adımında ise alerji testi yer alıyor. Göz çevresi çok hassas bir yapıya sahip olduğu için kullanacağınız göz kreminin öncesinde sizin tarafınızdan test edilmesi en doğrusu olacaktır.  Edindiğiniz göz altı kremini ilk defa kullanacaksanız, cildinizin başka bir bölgesinde küçük bir alanda deneyin. Cildiniz farklı bir tepki vermezse ürünü güvenle göz çevrenizde de uygulayabilirsiniz.

Göz altı kremi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez güzellik rutininizde yer alabilir. Ürünü, akşamları yatmadan 15 dakika önce ve sabahları uyandıktan 15 dakika sonra uygulayabilirsiniz.

Yeterli miktardaki göz çevresi kremini parmak uçlarınıza aldıktan sonra göz çevrenize tampon hareketlerle uygulama yapmanız önerilir. Kırışıklık görünümünün daha çok olduğu bölgelerde tampon hareketleri de yoğunlaştırabilirsiniz.

Göz altı kreminin gözlerinize temas etmemesine dikkat edin. Göz kapaklarınıza uygulama yapmaktan kaçının ve alt kirpiklerinizden de uzak tutun.

Göz kreminizi dilerseniz buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Böylece serin bir uygulama yaptığınızda, yorgun göz çevrenizi rahatlatarak şişlikleri de yatıştırabilirsiniz.

Gündüz göz altı kremi kullanımında, ürünü bir makyaj bazı gibi de kullanabilirsiniz. Göz altı kremi uyguladıktan sonra süreceğiniz kapatıcının çok daha pürüzsüz bir görünüm yarattığını fark edebilirsiniz. Böylece kapatıcı ürün, çizgilere dolmadan ve göz çevrenizde kuruluk oluşturmadan makyajınızı destekleyebilir.

Göz çevresi hassas bir bölge olduğu için göz altı kreminizin parfüm ve yoğun koku içermemesine dikkat etmeniz önerilir.

Göz Kremi Hangi Yaşta Kullanılır?

Peki en iyi göz kremlerini bakım rutininize eklemek için hangi yaşta olmalısınız? Bu soru, pek çok kişinin aklında soru işaretine neden olabiliyor. Göz çevresi kremini cilt bakım rutininize eklemek için, cilt yapınızı analiz ederek uygulama zamanına kendiniz karar verebilirsiniz. Genel olarak baktığımızda ise, göz kreminin 20’li yaşlardan itibaren kullanılmaya başlandığını söyleyebiliriz. Böylece göz kremini erken yaşlarda göz çevresi bakımı rutininize dahil ederek göz çevresinde oluşacak sorunları geciktirebilirsiniz. 20’li yaşların başında günde bir kez uygulama yapabilirsiniz. 25 yaşından sonra ise günde iki kez göz çevresi kremi kullanabilirsiniz.