womm cosmetics
-
Tuesday, October 11, 2022
-

Cilt Tipine Göre Tonik Seçimi Nasıl Olmalı?

Cildinizin sağlıklı ve ışıltılı bir görünümle hayat boyu sizi desteklemesi için ona iyi bakmalısınız. Etkili cilt bakımı, ancak gereken özeni göstermekle mümkün olacaktır. Cildinize zaman ayırırken, doğru ürünleri kullanmaya dikkat etmelisiniz. Buna, cildinizin ihtiyaçlarına kulak vererek başlayabilirsiniz.

Image

Cildinizin sağlıklı ve ışıltılı bir görünümle hayat boyu sizi desteklemesi için ona iyi bakmalısınız. Etkili cilt bakımı, ancak gereken özeni göstermekle mümkün olacaktır. Cildinize zaman ayırırken, doğru ürünleri kullanmaya dikkat etmelisiniz. Buna, cildinizin ihtiyaçlarına kulak vererek başlayabilirsiniz.

Öncelikle cilt tipinizi gözlemleyin. Nasıl bir cildiniz var? Sürekli olarak yanaklarınızda, alnınızda ve burnunuzda yağ birikintileri hissediyorsanız ve bu his, cildinizde ıslak bir parlaklığa da neden oluyorsa yağlı bir cilt tipine sahipsiniz demektir.

Bunun tam aksine, cildiniz özellikle de soğuk kış aylarında pul pul dökülüyorsa, kızarıklıklar ve çatlak bir görünüm ortaya çıkıyorsa kuru bir cilt tipiniz olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer yağ hissini yalnızca alın ve burun bölgesini kapsayan, T bölgesi olarak adlandırılan kısımda gözlemliyorsanız bu, karma cilt tipine sahip olduğunuz anlamına gelir.

Yağlı, kuru ya da karma fark etmeksizin, en ufak bir cilt bakım veya makyaj ürünü kullanımında alerjik reaksiyon gösterebilen bir cildiniz varsa, cildinizin hassas olduğunu bilmenizde fayda var.

Bu dört temel cilt tipinden hangisine sahip olduğunuzu belirledikten sonra sıra, cildinizin ihtiyacını keşfetmeye geliyor. Yağ görünümü azalsın mı istiyorsunuz? Yoksa kuru ve mat deri görünümünden sıkıldınız mı? Bu örnek sorular ışığında cildinizin ihtiyaçlarını keşfedip cilt bakım ürünlerinizi verdiğiniz cevaplara göre seçebilirsiniz.

Cilt bakımının en önemli adımlarından biri toniklerdir. Cilt toniği kullanımını atlamamanız, etkili cilt bakımının anahtarları arasındadır. Cilt tipinize uygun tonik kullanımına dair aradığınız cevapları bu yazıda bulacaksınız.

Cilt tipinize uygun toniği öğrenmeden önce bu etkili ürüne dair öğrenmeniz gereken tüm önemli detayları “Cilt Toniği Nedir, Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımızda inceleyebilirsiniz.

Yağlı ciltler için tonik

Yağlı bir cilde sahipseniz pudra ve yağ emici kağıt mendiller çantanızdan eksik olmuyor demektir. Bu iki çözüm ancak geçici bir fayda sağlayabilir. Daha kalıcı çözümler için cildinize uygun bakım ürünleri kullanarak yağı kontrol altına almalısınız.

Yağlı cilt, yoğun bir şekilde sebum üretir. Bu da parlamaya, gözenek görünümüne ve sivilce problemlerine sebep olur. Sivilce sorunları akne lekelerini de beraberinde getirebilir. Cildinize uygun temizleyici ürün ve hafif yapıda bir nemlendiriciye ek olarak yağlı ciltler için tonik kullanmak tüm bu sorunlara çözüm getirecektir.

Yağlı cilt için tonik seçerken kil, kükürt, glikolik asit veya salisilik asit gibi fazla yağı önleyecek içeriklere sahip ürünlere öncelik verebilirsiniz. Yağlı cilt tonik kullanımında bu bileşenlerden birini içeren ürünlerin, aşırı kuruluk yaratmaması için ayrıca aloe vera ve antioksidan gibi nem sağlayıcı formüller de içermesine dikkat edin.

Yağlı ciltler için tonik markaları arasında ürün seçmek oldukça zorlayıcı olabilir. Ancak alkol oranı yüksek olmayan ürünlere yönelmek sizin için en doğrusu olacaktır. Çünkü aşırı miktarda alkollü tonik, kuruluğu ya da daha fazla sebum üretimini tetikleyebilir.

Eğer cildiniz yağlıysa, iyi gözenek sıkılaştırıcı tonik sizin için kusursuz bir seçim olacaktır. Yağlanma karşıtı tonik, yatıştırıcı tonik ve yağlı ciltler için gözenek sıkılaştırıcı tonik seçimleri ile çok daha sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz.

Yağlı ciltler için doğal tonik olarak aloe vera bitkisinde bulunan jel kıvamlı sıvıyı kullanmayı da deneyebilirsiniz. Alerjik reaksiyona sebep olup olmayacağını gözlemlemek için öncelikle yüzünüzün ufak bir alanında denemeyi unutmayın. Ayrıca direkt uygulamadan kaçınmak için çıkan sıvıyı suyla seyreltebilirsiniz. Yağlı ciltler için evde tonik uygulaması olarak yeşil çay gibi bitki çaylarını da deneyebilirsiniz.

Yağlı ve sivilceli ciltler için tonik kullanımı, cilt bakımında etkisini olumlu anlamda gözlemleyebileceğiniz bir güzellik adımıdır.

Cilt tipi, zaman zaman değişiklikler gösterebilir. Yazın nemli havasında yağlı bir cilde sahip olmanıza rağmen, soğuk kış aylarında cildiniz kuruyabilir. Bu durumu yaşıyorsanız, cilt bakım ürünlerinizi de mevsimsel olarak değiştirmenizi öneriyoruz. Yaz aylarında yağlı ciltler için olan ürünleri, kış aylarında ise kuru ciltler için olan ürünleri kullanabilirsiniz. Tonik yağlı cilt için, kış ve yaz dönemlerinde ürün seçimleriniz farklı olabilir.

Kuru ciltler için tonik

Susuz kalmış bir cilt, kuru ve mat bir görünüme sahiptir. Canlı ve sağlıklı bir cilt görünümü için, kuru cildinizi bakım ürünleriyle etkili bir şekilde nemlendirmeniz gerekir.

Kuru ciltler için tonik seçerken özellikle nemlendirici etkili seçeneklere yönelmenizi tavsiye ediyoruz. Böylece cildiniz kaybettiği nemi geri kazanabilir. Kuru cilt tonikleri, cildinizin üzerinde bir bariyer görevi görerek nemi cildinize hapseder ve böylece kurulukla savaşır.

Kuru ciltler için gözenek sıkılaştırıcı tonik ve nem ikili etkisine, formülünde hyaluronik asit, gliserin, E ve C vitaminleri gibi su bazlı bileşenler içeren ürünler ile ulaşabilirsiniz.

Kuru ve hassas ciltler için tonik seçimlerinizde alkolden kaçınmanız gerekir. Ayrıca yağlı ciltler için önerilen glikolik veya salisilik asit gibi peeling etkili bileşenler de kaçınmanız gereken formüller arasında gösterilebilir.

Kuru ciltler için doğal tonik arayışındaysanız, su açısından zenginliğiyle bilinen salatalık, gül suyu, zeytinyağı ve diğer doğal yağlardan yararlanabilirsiniz.

Kuru cilt için tonik kullanımını diğer bakım ürünleriyle de desteklerseniz, dilediğiniz sağlıkla ışıldayan görünüme ulaşmanız hayal değil! Bunun için, kuru cildin dostu olan serumlar, yoğun nem etkili kağıt maskeler, nemlendirici krem ve losyonlar bakım rutininizin bir parçası olmalı. Haftada birkaç gün kullanacağınız nemlendirici etkili maskeler de kuru ciltle baş etmenize yardımcı olacaktır.

Karma cilt için tonik

Alın, çene ve burun bölgesi gibi alanların yağlı, diğer bölgelerin kuru olduğu bir cildiniz varsa karma ciltler için tonik tercih etmelisiniz. Karma cilt tonik, cildinizi dengeleyecek bir içeriğe sahip olmalıdır.

Karma cilt için tonik tercih ederken formülünde antioksidanlar ve nemlendirici bileşenler içeren ürünlere ağırlık verebilirsiniz. Cadı fındığı, C vitamini, yosun ve salatalık, karma ciltler için tonik araştırırken formülünde bulunmasına dikkat edebileceğiniz içerikler arasındadır.

Karma ciltler için doğal tonik olarak gül suyu veya cadı fındığı yağı kullanmayı deneyebilirsiniz.

Karma ve yağlı ciltler için tonik kullanımında en önemli etken cildin nem ve yağ dengesini sağlamaktır. Böylece cildiniz yağdan ötürü parlamaz ya da tam aksine mat bir görünüm taşımaz.

Hassas cilt için tonik

Pul pul dökülen ve çabuk kızaran bir cilde sahipseniz kuru ve hassas ciltler için tonik kullanmanız önerilir. Hassas cilt tonikleri, cildinizi yatıştırarak rahatlatır. Hassas cildinizde yatıştırıcı tonik etkisi için formülünde onarıcı seramidler, lavanta, aloe vera, salatalık, gül suyu ve papatya bulunan ürünleri kullanabilirsiniz.

Hassas cilt için tonik tercihinde en dikkat etmeniz gereken nokta ise alkolsüz tonik seçmek olmalıdır. Alkolsüz tonikler, sebum dengesinin bozulmasını ve cildinizde yanma, kızarıklık, döküntü gibi alerjik belirtilerin oluşmasını engeller. Böylece cildinize ihtiyacı olan nemi ve temizliği, tonik yardımıyla hiçbir hassasiyet yaşamadan sağlayabilirsiniz.