womm cosmetics
-
Monday, October 10, 2022
-

Çatlak Kremi Nedir, Ne İşe Yarar?

Çoğu kişi vücudunda var olan ve onlara pek çok anıyı hatırlatabilen izlere sahiptir. Doğum lekeleri, çocukluk dönemi yaraları gibi izlerin yanı sıra çatlaklar da bunların arasındadır. Yeni doğum yapmış bir kadının çatlakları, yaşadığı eşsiz deneyimin yanında baktıkça hatırladığı bir anı haline gelir. Çatlaklar kadın ya da erkek fark etmeksizin her vücutta meydana gelebilir. Yalnızca doğum yapan kadınlarda değil, hemen her bedende çatlaklar vardır ve bu oldukça normaldir.

Image

Çoğu kişi vücudunda var olan ve onlara pek çok anıyı hatırlatabilen izlere sahiptir. Doğum lekeleri, çocukluk dönemi yaraları gibi izlerin yanı sıra çatlaklar da bunların arasındadır. Yeni doğum yapmış bir kadının çatlakları, yaşadığı eşsiz deneyimin yanında baktıkça hatırladığı bir anı haline gelir. Çatlaklar kadın ya da erkek fark etmeksizin her vücutta meydana gelebilir. Yalnızca doğum yapan kadınlarda değil, hemen her bedende çatlaklar vardır ve bu oldukça normaldir. Hayatını ve sağlığını olumsuz etkileyecek ölçüde kiloya sahip bir erkeğin, azimle verdiği kilolar sonucunda oluşan çatlakları da öyle! Günümüzde kusursuz bedenler olarak kabul edilen dünyaca ünlü pek çok süper model de çatlaklarını sosyal medya aracılığıyla paylaşarak, kusursuz vücut yanılgısının dikte edilmemesi gerektiğinin altını çiziyorlar. Özellikle çeşitli beden tiplerinin varlığının kabul görmeye başladığı, daha bilinçli bir dönem yaşamamız bu açıdan oldukça umut verici. Vücudunuza dair her konuda söz sahibi sizsiniz ve farklı cilt görünümlerine dair çözüm arıyorsanız bunu yalnızca kendi isteğiniz için yapmalısınız. Bundan yola çıkarak, vücudunuzdaki çatlak görünümü sizde rahatsızlık uyandırabilir ve onlara sahip olmak istemeyebilirsiniz. Bu aşamada da çatlak giderici kremler devreye girer.  Çatlaklara iyi gelen kremler hakkında bilmeniz gereken detayları sizin için yazdık.

Çatlak kremlerine dair “El çatlaklarına hangi krem iyi gelir” gibi sorulara yanıt aramadan önce, ışıltılı ve bebeksi bir cilde ulaşmak için yapabileceklerinizi merak ediyorsanız  “Parlak ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Yapılması Gerekenler” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. Bu yazıda oluşturduğumuz kapsamlı rehber sayesinde çok daha genç ve enerjik bir cilt görünümüne ulaşabilirsiniz.

Çatlak ve çatlak kremi nedir?

Çatlak özellikle vücudun karın, göğüs, kol, kalça ve bel bölgelerinde oluşabilen yerleşmiş çizgilere denir. Çatlakların bedeniniz için herhangi bir zararı yoktur; yalnızca görüntüde farklılık yaratırlar. Çatlak kremi de, bu çatlak görünümünü azaltmaya yardımcı olabilecek bakım ürünlerine verilen addır.

Ayrıca vücutta yoğun çatlak oluşumu görülebilen bir diğer alan ise ellerdir. Hava şartlarından dolayı kuruyan ellerde çatlama meydana gelebilir. Bu çatlaklar ellerde kaşınma, sızlama, ağrı hatta kanama gibi sorunlar doğurabilir. El çatlaklarına iyi gelen krem kullanarak bu şikayetlerin önüne geçebilirsiniz. “El çatlaklarına hangi krem iyi gelir” diye soracak olursanız da; bol nemlendirici içeriğe sahip, nem desteği doğal yağlarla sağlanmış çatlak kremleri örnek olarak verilebilir. El çatlakları için formülünde gliserin bulunan el kremlerine başvurabilirsiniz. Özellikle soğuğa çıkmadan önce ya da eller soğuk/sıcak suya maruz kaldıktan sonra nem sağlamak el çatlaklarının önlenmesinde etkili olacaktır.  

Çatlaklar neden oluşur?

Çatlaklar, büyüme ve gelişme dönemleri, hamilelik dönemi veya ani kilo değişimleri gibi nedenlerden ötürü oluşabilirler. Bu gibi durumlarda, deri hızlı bir şekilde büyür veya genişler. Kuru ve elastikiyetini kaybetmiş bir vücut bu gelişme esnasında uygun bir şekilde esneyemez ve dolayısıyla çatlaklar meydana gelir.

Çatlaklar ilk etapta kırmızı, pembe ya da mor ince çizgiler şeklinde oluşmaya başlarlar. Çatlaklar oluşurken kaşınma gibi sinyaller de verebilirler. Daha derinleşen çatlakların ise rengi solar ve beyaza yakın bir ten rengi halini alır.

Çatlak kremi ne işe yarar?

Çatlak kremleri, henüz yeni oluşmaya başlayan çatlaklar üzerinde etkili olabilirler. “Çatlak kremleri işe yarıyor mu?” sorusuna %100 yararlı oldukları yanıtını vermek gerçekçi olmayacaktır. Çünkü en iyi çatlak kremi dahi vücuda yerleşmiş bir çatlak sorununu tamamen ortadan kaldıramaz. Uzmanlar, çatlaklar için tamamen etkili olacak yöntemin lazer tedaviler olduğunu belirtiyorlar. Bu nedenle, çatlak kremi önerisi alırken, tam çözüm sağlama beklentisine girmemek olası hayal kırıklıklarını önleyebilir.

Çatlaklarınız yeni oluşuyorsa, çatlak kremi tavsiyesi alabilirsiniz. En iyi çatlak giderici kremler arasından birini seçip denediğinizde çatlak görünümünü azaltma açısından faydasını görebilir, çatlakların derinleşme sürecini yavaşlatabilirsiniz. Çatlak kremlerini, yeni oluşmaya başlayan çatlaklar üzerinde uygulayın. Uygulamada süreklilik sağlamaya dikkat edin. Düzenli çatlak kremi kullanımı ile, çatlak bulunan bölgeyi nemli ve dolayısıyla esnek tutmuş olursunuz. Bu da, görünümün derinleşmesinin önüne geçebilir.

Çatlak giderici doğal yöntemler de özellikle son yıllarda artan doğal esansiyel yağların popülerlik kazanmasıyla dikkat çeken çözümler arasındadır. Vücudunuza yoğun nem sağlamak ve çatlak oluşumunu önlemek adına, kokusunu sevdiğiniz bir doğal yağı vücudunuza masaj hareketleriyle uygulayabilirsiniz. Çatlak giderici doğal yöntemler olarak nem etkili zeytinyağı, kakao yağı, Hindistan cevizi yağı, shea yağı, portakal yağı ve tatlı badem yağı gibi alternatiflere başvurabilirsiniz.

Çatlak kremlerini de masaj uygulayarak sürmeniz oldukça etkili olacaktır. Böylece çatlak bulunan bölgede kan akışı sağlayabilir ve derinin esnemesine destek olabilirsiniz.

Bir çatlak kreminden tam verim almak istiyorsanız, en doğrusu ürünü çatlaklarınız oluştuktan sonra değil, önceden kullanmanız olacaktır. Örneğin kilo açısından değişkenlik yaşadığınız bir süreçten geçiyorsanız, çatlak oluşumuna meyilli bölgelerde çatlak kremi kullanabilirsiniz. Ya da hamilelik döneminde iseniz, doktorunuza danıştıktan ve onayını aldıktan sonra karnınızda belirginleşmeler ve büyümeler başlamadan önce çatlak oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Kuru bir cilt tipine sahip olan kişiler, çatlaklar konusunda diğer cilt tiplerine sahip kişilere göre daha fazla sorun yaşayabilirler. Kuru ciltlerde deri yeterince esnek olmadığı için gerilme yaşandığı an çatlaklar oluşabilir. Bu aşamada da vücudu sürekli nemli tutmanın önemini bir kez daha fark edebilmek mümkün. Vücudunuza yalnızca cilt bakım ürünleriyle değil; bol su tüketimiyle de içeriden nem sağlamayı ihmal etmeyin. Cildin su ihtiyacını yeterli bir şekilde karşılamak, olası problemlere zemin oluşmasını engeller ve çözüm aradığınız bütün sorunlarda da size destek olur. Su, hem sağlığınız hem de cilt görünümünüz için başvurabileceğiniz en iyi kaynaktır.

Çatlak kremlerinin ve su tüketiminin haricinde, yürüyüş ya da egzersiz gibi yöntemlerle vücudunuzu aktif tutabilir, esnekliğini koruyabilirsiniz. Bu şekilde çatlak oluşumuna neden olan durumların önüne geçebilirsiniz.

Çatlak oluşumunun önüne geçmek için ani kilo değişiklikleri yaşamamaya dikkat edebilirsiniz. Ani kilo almak ya da ani kilo kaybetmek deri üzerinde çatlaklara yol açabilir. Bundan kaçınmak için, kilo vermek istiyorsanız bir egzersiz planlamasıyla birlikte hareket edebilirsiniz. Böylece vücudunuz değişim sürecine rahatça adapte olabilir.

“Çatlak kremi ne zaman uygulanmalı?” sorusuna yanıt aradığımızda ise banyo ve duş sonrası cevabına rastlıyoruz. Banyo ve duş sonrası cilt nem sağlayan kremleri emme açısından daha elverişlidir. Bunu göz önünde bulundurarak duş sonrası bakım rutininize çatlak önleyici kremleri de ekleyebilirsiniz. Kremi uygulayacağınız bölgenin kuru olmasına dikkat etmelisiniz. Ilık suyun yumuşattığı ve kan dolaşımı sağladığı çatlak bulunan bölgeye, masaj hareketleriyle çatlak kremini uygulayabilirsiniz.

Çatlak önleyici krem tavsiyesi olarak Womm Çatlak Önleyici ve Sıkılaştırıcı Krem, bakım rutininize ekleyip deneyebileceğiniz bir üründür. Çatlak kremlerini düzenli kullandığınız takdirde, çatlak görünümünde azalma gözlemleyebilirsiniz.